Hero
Author
Jyri Kivimäki
29.08.2019
Vuoden kansainvälisin design-tapahtuma suorana Yle Areenassa – “Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen”
Yle välittää Joint Futures -tapahtuman Areenassa. Kahden päivän aikana Areenassa nähdään suorana 29 kiinnostavan puhujan esitykset.

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävän digitaalisen designin kansainvälisen Joint Futures -tapahtuman puhujaosuudet nähdään suorana Yle Areenassa 3.-4. syyskuuta. Tapahtuma tuo yhteen liike-elämän vaikuttajia, muutoksen johtajia, palvelumuotoilun asiantuntijoita, viestinnän ja markkinoinnin osaajia sekä UI-, UX- ja CX-ammattilaisia.

Joint Futuresin puhujia nähdään kahden päivän ajan kahdella lavalla. Eikä hätää, vaikka kaksi kiinnostavaa puhetta menisi päällekkäin, sillä kaikki tapahtuman esitykset ovat suorien lähetysten lisäksi katsottavissa myös jälkikäteen.

– Joint Futures on Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen designia ja käyttäjäkeskeisyyttä käsittelevä tapahtuma. Moni puhujista käsittelee Ylelle läheisiä aiheita, kuten suunnittelun eettisyyttä, ja miten digitaalisten palvelujen kaiken aikaa kasvavaa merkitystä elämässämme voisi käyttää hyvin asioiden edistämiseen. Haluamme olla mukana varmistamassa, että mahdollisimman moni voi seurata tapahtumaa, vaikkeivat paikan päälle pääsisikään, Yle News Labin pääsuunnittelija Aki Kekäläinen kertoo.

Kahden päivän aikana Joint Futuresin lavoille kapuaa 29 puhujaa, joiden joukossa on lukuisia kansainvälisesti tunnettuja puhujia.

– Olemme erittäin iloisia kiinnostuksesta, jota alan huiput ovat osoittaneet suomalaista businessdesign-yhteisöä ja Joint Futures -tapahtumaa kohtaan. Esimerkiksi keynote-puhujat Mike Monteiro, Priya Prakash, Kim Goodwin ja Dori Tunstall ovat kaikki tunnettuja ajatusjohtajia alalla, tapahtumaa järjestävän Elisan Head of Design Jouni Linkola sanoo.

Yle News Labin pääsuunnittelijana Aki Kekäläinen on viime vuosina miettinyt paljon sitä, miten uutta teknologiaa, esimerkiksi tekoälyä, voisi käyttää ihmisten ja yhteiskunnan hyväksi.

– Joint Futuresiin on saatu hurjan monta mielenkiintoista esiintyjää, mutta odotan erityisesti Chris Messinan esitystä otsikolla "The Technology of Better Humans". Teknologian kehitys avaa valtavan hienoja mahdollisuuksia ihmiskunnalle, kunhan käytämme työkalujamme vastuullisesti ja hyviä tarkoituksia varten, Kekäläinen toteaa.

Yle on läsnä myös paikan päällä Kaapelitehtaalla. Tule kuuntelemaan lyhyitä esityksiä siitä miten kehitämme palveluita – Yle Areenasta Uutisvahtiin – koko kansalle, juttelemaan ja vaihtamaan ajatuksia palveluistamme ja sisällöistämme, tai istuskelemaan ja rentoutumaan muuten vaan ystävällisen Voitto-robotin seurassa!

– Olemme Joint Futuresissa esittelemässä mitä teemme ja tavataksemme ihmisiä. Jos siis kiinnostaa tietää mitä teemme ja miten, tai tulla ihan vaan vaihtamaan ajatuksia, niin tervetuloa nykäisemään hihasta, Kekäläinen kannustaa.

Joint Futures Areenassa

Yle News Lab

Joint Futures