Hero
Kuva: Joanna Kosinska / Unsplash
Author
Joel Tiessalo
28.11.2018
15-vuotias tettiläinen: Inspiroivaa nähdä kehittäjien vilpitön mielenkiinto mediankäyttötottumuksiani kohtaan
15-vuotias Joel Tiessalo vietti kolme päivää tettiläisenä Yle News Labissa ja jätti meille kirjeen, jonka halusimme ehdottomasti julkaista.

”Juotko kahvia?”

Tämä oli suurin piirtein ensimmäinen asia jonka kuulin marraskuisena maanantaiaamuna tullessani tutustumaan Yle News Labin toimintaan. Kahvi tulee isosta ja äänekkäästä automaatista, mutta se on ilmaista.

Vietin News Labissa kolme päivää TET-jaksostani Ylellä. Sain ensimmäisenä päivänä lämpimän vastaanoton ja sohvalla istuskellessa minulle selitettiin News Labin toiminta pähkinänkuoressa. Siihen kuuluu esimerkiksi Yle.fi -etusivun, Uutisvahdin, Yle.fi-sovelluksen ja Voitto-robotin kehittäminen.

Muutaman päivän tutustumisen jälkeen voin sanoa että sain ainakin jonkinlaisen käsityksen News Labin arjesta. Siihen sisältyy paljon ideointia, suunnittelua ja koodausta. Työnteko News Labissa on yhteisöllistä ja nykyaikaista, eikä siitä ainakaan päältäpäin katsottuna tule mieleen tavallinen toimistotyö. Päivittäin tiimit kokoontuvat yhdessä miettimään työtehtäviä ja edistymistä. Työtilat ovat avoimet ja työntekijät keskustelevat toistensa kanssa eivätkä ainoastaan puurra yksin tietokoneen ääressä.

Palvelujen käyttäjien tunteminen on tärkeää niiden kehittäjille. Kun minä aitona nuorison edustajana kerroin käyttäväni muun muassa Yle.fi-sovellusta ja Uutisvahtia, “aikuiset” suorastaan innostuivat. Minulta haluttiin kuulla mielipiteitä, kokemuksia ja kehitysehdotuksia sovelluksiin. Oli inspiroivaa nähdä kehittäjien vilpitön mielenkiinto mediankäyttötottumuksiani kohtaan ja keskustella heidän kanssaan.

Yle News Labin tyypit ovat huumorintajuisia ammattilaisia, joiden kanssa on ilo työskennellä. Kiitos koko porukalle että otitte mut mukaan muutamaksi päiväksi!

Muuta mitä opin kolmessa päivässä:

  1. Post-it-laput ja fyysiset taulukot ovat käteviä ja erittäin hyödyllisiä vielä vuonna 2018.
  2. Sovellusten suunnittelijat ja kehittäjät ovat hauskoja, innovatiivisia ja sosiaalisia ihmisiä.
  3. Lounaalle kannattaa lähteä just eikä melkein klo 11.

Joel Tiessalo

Kruununhaan yläaste


Kiitos Joel meidän kanssamme vietetyistä kolmesta päivästä! Oli hauskaa ja teit suuren vaikutuksen meihin. t. Aki, Heli, Veera, Leevi ja koko muu Yle News Labin porukka.