Hero
Kuva: Teemu Kiviniemi
Author
Aki Kekäläinen
12.02.2019
News Lab rekrytoi: Koodari, joka tykkää tosi paljon numeroista
Etsimme koodaria tiimiimme. Lähetä hakemus 10. maaliskuuta mennessä!

Meillä olisi tarjolla erittäin mielenkiintoinen homma. Sitä on hieman vaikea määritellä, koska emme nyt muutenkaan oikein harrasta ihmisten lokeroimista tiukoilla raameilla edes osaamisen suhteen. Homma on vähän DE/DS, mutta myös AI/ML. Ehdottomasti koodausta. Paljon dataa ja numeroita. Tosi paljon vaikuttavuutta. Erittäin paljon tekijänsä näköinen.

Käynnistämme juuri Yle News Labissa kokeilua, jossa yhdistämme uudella tavalla dataskientologiaa, analytiikkaymmärrystä ja käyttökokemusmeininkiä. Emme ole suinkaan näissä hommissa mitään aloittelijoita; olemme rakentaneet mm. sisältöjä autonomisesti tuotantoon tekevän Voitto-robotin, koneoppivan Uutisvahti-sovelluksessa fiksuja ilmoituksia lähettävän Voitto-assarin ja useita tuotannossa pyöriviä suosittelualgoritmejä, jotka palvelevat miljoonia suomalaisia. Jos nyt sallitaan vähän numerojen tiputtelua, niin Ylen verkkopalveluissa vierailee viikon aikana 6 miljoonaa eri selainta. Meidän eli uutis- ja ajankohtaissisältöjen osuus on reippaasti yli puolet ja pyörittämistämme palveluista suurin on yle.fi/uutiset 2,4M viikkoselaimella. Pelkästään uutis- ja ajankohtaistoiminnan verkkoon julkaistuja juttuja löytyy 1 182 000 kappaletta.

Uusimmassa kokeilussamme aiomme yhdistää analytiikkatietoa toimittajien työkaluihin. Isona tavoitteena on jonain päivänä tuoda AI auttamaan toimittajien työtä. Kokeilumme erittäin UX-lähtöinen ja ei-ehkä-yhtään-tavanomainen konsepti on jo olemassa, mutta tarvitsisimme yhden hyvän tyypin mukaan tiimiin. Dataa löytyy paljon, mutta mikä siitä on olennaista tavoitteisiin pääsemisen kannalta? Millainen ratkaisu toimii ihan oikeasti toimittajien arjessa?

Tämän homman lisäksi hyvälle numeroista tykkäävälle koodarille löytyy vaikka mitä kiinnostavaa tekemistä. Mitään valmista muottia meillä ei sinulle ole - pääset itse vaikuttamaan työhösi. Tärkein hommamme on auttaa suomalaisia saamaan tietoa, jota toimiva demokratia tarvitsee. Jos sellainen juttu kiinnostaa, niin ei ole kovin vaikea keksiä mikä kaikkea sitä voisi orastavalla AI:n aikakaudella rakentaa. Käytämme dataa, uusinta teknologiaa ja syvällistä käyttäjä- ja design-ymmärrystämme hyvien asioiden edistämiseen. Tätä pääsee tekemään kivojen ja työhönsä intohimoisesti suhtautuvien työkavereiden kanssa. Valitsemme porukkamme erittäin huolellisesti - ovat he sitten Ylen tai Suomen parhaimpien tekkikonsulttifirmojen palkkalistoilla.

Olemme ylpeitä siitä, että tekemämme asiat päätyvät tuotantoon. Tässä nyt siis vielä vähän lisää mehustelua siitä, mitä olemme jo tehneet:

 • Koneoppiva ilmoituksia laittava Voitto on ensimmäinen älykäs uutisassari maailmassa, on kerännyt kehuja
 • Itsepalvelutyökalu Dashboard analytiikan penkomiseen toimittajille, toimituksille ja johdolle
 • Suosittelualgoritmejämme pyörittävä suosittelukone, jota käyttää mm. yle.fi, Uutisvahti, yle.fi/uutiset, yle.fi/urheilu ja uutiskirjeet
 • Toimittajille uusia taittotyökaluja
 • A/B-testaustyökalut myös omaan käyttöömme, joilla on testattu erilaisia käyttöliittymäratkaisuja ja mm. suosittelualgoritmien eri versioita

Tässä joulupukin toivelistaa uuden tekijän taidoista ja ominaisuuksista:

 • Javascript, SQL, Clojure, Python, Pandas, Numpy, Scikit-learn, NLP, tiedon louhinta
 • Haluat tehdä digituotteista ja palveluista entistä älykkäämpiä
 • Sinua kiinnostaa data: mistä se tulee ja minne se menee
 • Osaat visualisoida ja esittää tietoa, piirtää käppyröitä ja kvantifioida epävarmuutta
 • Pystyt hahmottamaan, millainen algoritmi tai koneoppimissysteemi sopisi juuri käsillä olevaan kehityskeissiin
 • Käytännöllisyys edellä: teet monimutkaisista asioista yksinkertaisia, jos se palvelee tavoitteita - paras käyttökokemus voittaa, ei algoritmi
 • Viimeisenä, mutta erittäin tärkeänä: olet hyvä tyyppi, jonka kanssa on kiva tehdä töitä

Työpaikka sijaitsee Helsingin Pasilassa ja haku päättyy viimeistään 10.3. Jos löydämme juuri sen oikean nopeasti, päätämme rekryn jo aiemmin. Kannattaa siis olla yhteydessä saman tien!

Kysymykset, hakemukset ja muu yhteydenpito:

Aki Kekäläinen (aki.kekalainen@yle.fi) Verkkokehityksen päällikkö & pääsuunnittelija

Riikka Lätti (riikka.latti@yle.fi) Asiakkuuspäällikkö

Kaikki Ylen avoimet työpaikat löydät täältä: yle.fi/rekry