Hero
Kuva: Yle
Author
Jenni Müller
06.04.2020
Yle News Lab etsii: Yleisöymmärtäjä (palvelukehitysasiantuntija)
Yleisöymmärrykseen keskittyvässä tiimissämme on vakituinen paikka avoinna asiantuntijalle, jonka intohimona on käyttäjälähtöinen palvelumuotoilu ja sisältöjen kehitys.

Miksi meille?

Yle News Labissa olemme uutismedian muutoksen keskiössä. Haluamme ymmärtää yhä paremmin miten ja miksi ihmiset käyttävät median eri muotoja - ja siihen tarvitsemme sinun apuasi! Tämän ymmärryksen kautta yritämme tehdä koko ajan parempaa uutis- ja ajankohtaisjournalismia kaikille suomalaisille. Rakennamme muun muassa Yle.fi -palvelua, Uutisvahtia, vaalikonetta ja uusia journalismin muotoja.

Mitä on luvassa?

Työssäsi pääpaino tulee olemaan Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sekä urheilun palvelujen ja sisältöjen testaamisessa ja tutkimisessa. Tiimimme tekee läheistä yhteistyötä suunnittelijoiden, palvelukehittäjien sekä toimittajien ja muiden sisällöntekijöiden kanssa, joten pääset tekemään töitä hyvin moniammatillisen porukan kanssa.

Mitä odotamme sinulta?

Sinulla on jo työkokemusta ja näyttöjä käyttäjälähtöisestä tutkimuksesta ja hallitset erilaisia palvelukehityksen menetelmiä (mm. käyttäjätestaus, syvähaastattelut, kyselyt) ja tiedät miten soveltaa näitä menetelmiä erilaisissa projekteissa. Lisäksi ymmärrät, miten dataa, analytiikkaa ja tutkimustietoa käytetään sisällönkehityksen tukena ja haluat oppia niistä lisää. Olet hyvä tiivistämään havaintoja ja välität näkemyksesi rohkeasti eteenpäin. Haluat oppia uutta intohimoisesti ja osaat johtaa itseäsi. Olennaisinta on kuitenkin, että rakastat työskennellä ihmisten parissa ja osaat kuunnella ja tulkita heidän tarpeitaan, sen vuoksi soveltuvan työkokemuksen lisäksi tässä työssä tarvitaan vahvoja tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoja.

Voit olla koulutustaustaltasi esimerkiksi ihmistieteilijä, kasvatustieteilijä, tulevaisuuden tutkija tai sinulla on muu soveltuva koulutus. Eduksesi on, jos tunnet media-alaa ja siihen vaikuttavia megatrendejä ja olet kiinnostunut siitä, miten ne vaikuttavat tulevaisuuden journalismiin.

Kiinnostuitko?

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, täytä oheinen hakemus ja liitä mukaan CV. Halutessasi voit liittää mukaan työnäytteitäsi.

Lisätietoja tehtävästä antaa:

Jenni Müller, asiakkuuspäällikkö, News Lab, 044 421 4704, jenni.muller@yle.fi.

Jukka Niva, päällikkö, Yle News Lab, jukka.niva@yle.fi.

Haku päättyy 19. huhtikuuta 2020, klo 23.59 Työsuhteen tyyppi: Vakituinen

Lähetä hakemus tästä!

Kaikki Ylen avoimet työpaikat löydät täältä: yle.fi/rekry