Hero
Kuva: Teemu Kiviniemi
Author
Jukka Niva
20.01.2019
Analyytikoksi Yle News Labiin!
Yle News Lab etsii analytiikkavelhoa joukkoihinsa.

Oletko kiinnostunut median tulevaisuudesta? Haluaisitko päästä rakentamaan ja analysoimaan kenties Suomen parhaimpia verkonkäyttö- ja kyselydatoja aivan huikeiden ammattilaisten kanssa, jotka ovat lisäksi erityisen kivoja työkavereita? Totta kai haluat! Yle News Labissa haaveistasi voi tulla totta!

Asiakkuustiimissämme Helsingin Pasilassa on vakituinen paikka avoinna analyytikolle, jolla on kokemusta ja näyttöjä verkkoanalytiikan (www, mobiilisovellukset, somealustat) pyörittelystä ja määrällisten tutkimusmenetelmien (kyselyaineistojen suunnittelu ja tilastollinen monimuuttuja-analyysi) käytöstä. Huippua, jos hallitset näiden lisäksi esim. tilastotiedettä. Erityisen huippua, jos sydämesi väpättää näiden lisäksi myös ihmisten ymmärtämiselle ja käyttäjälähtöiselle tutkimukselle. Osaat siis kuunnella ja tulkita ennen kaikkea dataa mutta myös ihmisiä.

Olet jo kerryttänyt työkokemusta opintojesi jälkeen ja olet innokas oppimaan uutta. Innostut mahdottomalta kuulostavista ongelmista, joita lähdet mielelläsi ratkomaan yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa. Olet analyyttinen ja tarkka. Osaat hyödyntää erilaisia analytiikkajärjestelmiä (esim. Tableau, SPSS, R, SQL). Sinulla on kyky esittää havaintosi visuaalisesti näyttävällä ja ymmärrettävällä tavalla sekä tuottaa niistä käytännönläheisiä johtopäätöksiä.

Yle News Labin asiakkuustiimissä olet (uutis)median muutoksen keskiössä. Haluamme ymmärtää yhä paremmin miten ja miksi ihmiset käyttävät median eri muotoja - ja siihen tarvitsemme sinun apuasi! Tämän ymmärryksen kautta yritämme tehdä koko ajan parempaa uutis-, urheilu ja ajankohtaisjournalismia kaikille suomalaisille. Rakennamme muun muassa Yle.fi -palvelua, Uutisvahtia, kaikkia vaalipalveluja ja uusia journalismin muotoja. Lue täältä lisää tiimimme saavutuksista ja tutustu tuleviin työkavereihisi!

Lähetä lyhyt hakemus 6.2. mennessä ja kerro siinä itsestäsi sekä siitä, mikä sinut saa analyytikkona syttymään. Kerro myös mitä osaat ja missä haluat kehittyä.

Hakemus Ylen rekrysivuilla.

Lisätiedot tehtävästä:

Riikka Lätti, Uutis- ja ajankohtaistoiminnan asiakkuuspäällikkö riikka.latti@yle.fi, 050 528 2333 (soittoajat 24.1. klo 10-11, 28.1. klo 12-13, 31.1. klo 9-11),

Jukka Niva, Yle News Labin päällikkö jukka.niva@yle.fi

Kaikki Ylen avoimet työpaikat löydät täältä: yle.fi/rekry