Hero
Kuva: Teemu Kiviniemi
Author
Jukka Niva
03.10.2018
Mikä ihmeen Yle News Lab?
Me News Labissa haluamme jakaa ajatuksiamme journalismin kehityksestä entistä laajemmalle yleisölle. Tämä saitti antaa mahdollisuuden tutustua kehitystyöhömme entistä tarkemmin.

Mikä Yle News Lab on?

Olemme Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan ja urheilun kehitystiimi. Rakennamme muun muassa Yle.fi -palvelua, Uutisvahtia, kaikkia vaalipalveluja ja uusia journalismin muotoja. Lisäksi me tutkimme sitä, miten suomalaiset käyttävät eri median muotoja ja mitkä suomalaisten toivot ja huolenaiheet ovat. Sitä kautta yritämme tehdä koko ajan parempia uutis- ja ajankohtaispalveluja.

Mikä juttu tämä saitti sitten on?

Olemme jo vuosia tehneet kehitystyötä, mutta kertoneet siitä turhan epäsäännöllisesti muille kuin työkavereillemme. Täällä haluamme jakaa ajatuksia ja oivalluksia, joita meillä työssämme syntyy. Joskus ajatukset liittyvät siihen, miten ihmiset käyttäytyvät verkossa, joskus siihen, mitä asiakkuustutkimuksemme huomaa ja joskus puhtaasti teknologisiin mahdollisuuksiin.

Teemme tätä, koska maailma on muuttumassa radikaalisti. Jotta länsimainen demokratia toimisi myös tulevaisuudessa on vallankäyttöä seurattava uusilla tavoilla. Journalismi tulee muuttumaan lähivuosina paljon. Todennäköisesti jopa niin paljon, että sitä on tällä hetkellä vaikea kuvitella.

Onko tämä minua varten?

Todennäköisesti on, koska olet lukenut jo näin pitkälle. Haluamme tavoittaa kaikki, jotka ovat kiinnostuneita journalismin tulevaisuudesta – olivat he sitten uutisten intohimoisia kuluttajia, koodaajia tai journalismin ja viestinnän ammattilaisia. Välillä nousemme filosofisiin sfääreihin ja toisinaan tutkimme yksityiskohtaisesti käyttämiämme työvälineitä. Yhteistä kaikille aiheillemme on kuitenkin tulevaisuuden journalismin rakentaminen.

Odotamme innolla, mitä mieltä olette ajatuksistamme. Se tässä oikeastaan kaikkein tärkeintä onkin, keskustelu. Kerro siis meille ajatuksistasi tulevaisuuden journalismista ja vinkkejä siitä, mistä haluaisit kuulla lisää! Meidät tavoitat somesta, sähköpostilla tai ihan vaikka vain tageilla #ylenewslab, #uutisvahti tai #voittorobotti.

Kirjoittaja on Yle News Labin päällikkö.

Read this blog post in English here.